PERSBERICHT

Wordt herhaald elke week tot zo jan 08 2017.
zondag, 1 januari 2017, 15:00
zondag, 8 januari 2017, 15:00

RSO                                   Jacob Obrecht                                 Nouveau Vocal Group

Symfonie orkest XL in spetterend nieuwjaarsconcert

Het Roosendaals Symfonie Orkest en Symfonieorkest Jacob Obrecht  slaan de handen ineen en vormen een symfonieorkest XL. In samenwerking met Vocal group Nouveau brengen zij twee keer een spetterend nieuwjaarsconcert met als thema  “Classic meets Pop”.

Op nieuwjaarsdag wordt de Roosendaalse traditie voortgezet met een concert in Schouwburg “De Kring”. Dit wordt vervolgd met een primeur in Bergen op Zoom, een concert  op zondag 8 januari in schouwburg “De Maagd”.

De start is klassiek met de ouverture uit Orpheus in de onderwereld en via een medley uit de West Side Story komt het programma uit bij pop. Pop, klassiek gearrangeerd voor symfonieorkest en met een popkoor. Uitgevoerd worden o.a. Music van John Miles, Bohemian Rhapsody van Queen, A brand new day van Quincy Jones, Keep on Rockin’ van Neil Young en een medley van The Beatles.

Door het samenvoegen van de beide symfonie orkesten en de medewerking van Vocal Group Nouveau ontstaat een nieuwe “sound”, die bij een nieuwjaarsconcert past. Het geheel staat onder leiding van de dirigenten Carlo Nabbe en Martyn Smits.

De concerten duren ongeveer een uur en er is geen pauze. Na afloop van het concert wordt er geproost op een sprankelend nieuw jaar.

 

Zondag 1 januari: “De Kring”, Roosendaal, aanvang 15.00 uur

Zondag 8 januari:  “De Maagd”, Bergen op Zoom, aanvang 15.00 uur

Voorverkoop via schouwburg “De Kring” of “De Maagd”

Entreeprijs € 15,75 (incl. consumptie)

 

Inlichtingen:  Johan Henken, secretaris RSO, johan.henken@planet.nl, tel 0165-556631 of 0651380470

Merit van Eekeren

Lianne Ribbens