Musicalspektakel zoekt muzikanten

Roosendaals  “Metropole” Orkest  swingt op nieuwjaarsdag de Kring uit….

Cultuuruitdager-en-kersverse-Roosenspelddrager-Martyn Smits heeft na het enorme project Rondo(m) Roosendaal zijn orkest alweer achter de lessenaar met een nieuw uitdagend programma.

Bij Rondo(m) Roosendaal lag het accent op culturele samenwerking in de breedste zin des woords en het eigen verhaal dat ieder concert te vertellen had. ‘Het getuigt van veel lef om zo’n project op poten te zetten, maar aan lef heeft het Martyn nooit ontbroken. Je bent een ware stimulator van de klassieke muziek, een cultuurvorser die constant nieuwe grenzen opzoekt om Roosendaal te verrassen, en dus een ware ambassadeur van onze cultuur’, aldus de Roosendaals burgemeester Jacques Niederer tijdens de uitreiking van de Roosenspeld op de Slotmanifestatie Rondo(m) Roosendaal in De Kring.

Op Nieuwjaarsdag – inmiddels  traditie  - is het podium van de Kring voor het Roosendaals Symfonie Orkest dat samen met u swingend het nieuwe jaar in gaat met een musicalprogramma voor jong en oud.  Martyn zou Martyn niet zijn als er niet een samenwerking wordt gezocht met andere disciplines. Het musicalprogramma met vele bekende werken zoals stukken uit “Les Miserables”, “The Phantom of the Opera”, “Soldaat van Oranje” , maar bijv. ook uit de musical “Mary Poppins”, wordt gecompleteerd met studenten van de musicalopleiding aan het Fontys  Conservatorium waar Martyn Smits studieleider is. Een bijzonder leuk programma voor jong en oud!

Natuurlijk begroet het RSO u graag in de zaal van de Kring op donderdagmiddag 1 januari. Daarnaast zijn wij nog op zoek naar strijkers (viool, altviool, cello, contrabas en/of basgitaar) en blazers (hoorn, trombone, trompet, saxofoon) om ervoor te zorgen dat het Roosendaals Symfonie Orkest op 1 januari zonder meer het Roosendaals  “Metropole” Orkest genoemd kan worden!

Inlichtingen voor muzikanten over deelname en repetities etc.:  Johan Henken, secretaris RSO, johan.henken@planet.nl, tel 0651380470